Kære kunder

Tak! Uden jer ville Anamma ikke være her. I er en broget flok af skønne mennesker, som har en vigtig ting til fælles: I vil spise kødfrit. Nogle af jer altid, andre en gang imellem. Vi sætter stor pris på at møde jer og snakke om mad. Igennem årene har vi kunnet konstatere, at grunden til, at man spiser vegetarisk, varierer. Nogen kan ikke tåle kød. Mange synes, at dyreplageri inden for kødproduktionen gør det umuligt at spise kød. Andre er bekymrede for, at der skulle være en sundhedsrisiko forbundet med at spise kød. En voksende gruppe har bestemt sig for at holde op med at spise kød, fordi det er skadeligt for miljøet. Vi hos Anamma gør vores ypperste for, at så mange som muligt skal synes, at vegetarisk mad både smager bedre og er nemmere at lave end kød.

Hvor kan man købe Anamma-produkter?

Du finder os blandt andet i Sverige, Norge, Danmark, Finland og Island. Mere information om, hvor vi er i Danmark, finder du her.

Smagen

Vegansk mad skal smage godt! Uanset om man er veganer eller ej, så kan man roligt regne med, at vi gør vores absolut bedste for at overgå alles forventninger, når det drejer sig om vores produkters smag og konsistens. Det indebærer, at vi laver saftig, velsmagende mad, som holder dig mæt længe.

Det skal være nemt og sjovt at lave mad. Vi har derfor krydret og formet maden for dig, så du bare skal følge de enkle tilberedningsvejledninger på pakken. De fleste produkter bliver bedst, hvis man steger dem i lidt olie, men der vil oftest være flere alternativer beskrevet på pakkens bagside.

Vores produkter er tiltænkt at erstatte kødet på tallerkenen. Man kan altså ofte bruge en kødbaseret opskrift og skifte kødet ud med et af vores produkter. Ernæringsmæssigt indeholder vores produkter det protein, du har brug for, hvilket også indebærer, at Anamma-produkterne mætter lige så godt som kød.

Anamma er vegansk

Anamma har længe været førende på markedet i Norden inden for veganske produkter. Nu har vi taget skridtet fuldt ud og er blevet helveganske. Det betyder, at vi ikke bruger æg, mælk eller andre animalske ingredienser i vores produkter.

Anamma bruger i forskellige sammenhæng ordet "Vego", blandt andet i mange produktnavne. I Sverige er "Vego" slang for vegetarisk og bruges på samme måde som ordet "veggie".

Produktion af Anamma

Anamma er den største producent af vegetarisk køderstatning i Norden. Vi har fabrikker i Simrishamn og Landskrona i Sydsverige, tæt på det danske marked, mens andre vegetariske varemærker producerer deres mad i Israel, Tjekkiet og England. For yderligere at sikre at vi er gode ved miljøet, drives hele vores fabrik med vindenergi.

Madens påvirkning af klimaet

Madproduktion er en af vores største miljøskurke og står for et større udslip af drivhusgasser end alle biler, busser, lastbiler og fly tilsammen (Kilde: FN).

At vælge vegansk kost frem for en kost med kød indebærer derfor, at man bidrager til at reducere udslippet af drivhusgasser. Det er egentlig ret utroligt, at man kan gøre mere for miljøet ved at vælge vegansk kost, end man kan gøre ved at sælge familiens bil!

Emballagedesign

Vi håber, du kan lide vores nye emballage. Både vores logo og emballage er som altid designet af den dygtige grafiker Tintin Blackwell, som vi har samarbejdet med i mere end 15 år.

Menneskerne bag Anamma

Selvom Anamma er vokset så voldsomt, så ejes og drives det stadig af de tre venner Christer, Mårten og Magnus, som har kendt hinanden i mere end 25 år. Mårten og Magnus er begge født og opvokset i Simrishamn, på Skånes østkyst, hvor vores fabrik også ligger. Tidligere blev Anamma drevet af Mårten og Magnus’ far, som stadig besøger fabrikken indimellem. Vores fabrikschef, Morten, har vi hentet hele vejen fra norske Tromsø, mens vores øvrige dygtige medarbejdere er ægte skåninger.

Soja

Alle vores produkter undtagen Falafel er baseret på det sunde sojaprotein.

Ifølge WHO er sojaproteinet et af de allerbedste proteiner for menneskekroppen – endda bedre end kød. Vores sojaprotein udvindes af bønner, der dyrkes i Europa og USA. Dyrkningsområderne ligger ikke i regnskovsområder. Sojaproteinet tørres, inden det transporteres til os, så derfor bliver transportens påvirkning af miljøet meget lille.

Vores soja er selvfølgelig ikke genmodificeret (GMO). Dette garanteres ved, at der ved hver levering tages prøver.

Tilsætningsstoffer

Vi forsøger altid at minimere brugen af tilsætningsstoffer i vores produkter. I flere produkter er der ikke et eneste E-nummer. Når vi bruger tilsætningsstoffer, så gør vi det af vigtige årsager som for eksempel for at undgå æggehvide.

Anamma-produkterne er prisvenlige

Hvordan kan vi sælge vores produkter ofte 10-20 procent billigere end vores konkurrenter? En stærkt medvirkende årsag er, at vi har betydeligt lavere transportomkostninger end vores største konkurrenter, som døjer med omkostninger for lange frysetransporter til det nordiske marked.